Netflix usunie konta nieaktywnych użytkowników. Kiedy?

Netflix usunie konta nieaktywnych użytkowników. Kiedy?

Dodano: 
Netflix
Netflix / Źródło: © 2013 Bloomberg Finance LP
Każdy z nas jest winny wykupywania subskrypcji na różnych portalach, zapominania o tym i nie używania usługi, za którą płacimy. Naprzeciw takim osobom wychodzi Netflix, który poinformował w nowym komunikacie, że będzie usuwał konta, na których nie dochodzi do żadnej aktywności od ponad dwóch lat.

Eddy Wu z wydziału innowacyjności produktów w  prosi w komunikacie, żeby każdy, kto nie oglądał niczego na Netfliksie przez rok od czasu, gdy założył konto, potwierdził, że nadal chce zachować członkostwo. Jak podano, Netflix skontaktuje się z każdą taką osobą poprzez wiadomość e-mailową lub powiadomienie w aplikacji. Jeśli dany użytkownik nie potwierdzi, że chce kontynuować subskrypcję, zostanie ona automatycznie anulowana. Według komunikatu, te nieaktywne konta stanowią mniej niż połowę 1 proc. ogólnej bazy członków.

„Zawsze uważaliśmy, że rejestracja i anulowanie powinno być łatwe. Dlatego każdy, kto zlikwiduje swoje konto, a następnie dołączy ponownie w ciągu 10 miesięcy, nadal będzie miał swoją zakładkę »ulubione«, zapisany profil, preferencje wyświetlania i szczegóły konta, takie, jak przed opuszczeniem serwisu. Tymczasem mamy nadzieję, że to nowe podejście pozwoli zaoszczędzić ludziom ciężko zarobioną gotówkę” – podano.

Czytaj także:
Czwarty sezon „Szkoły dla elity” oficjalnie potwierdzony! W Las Encinas pojawi się nowy uczeń!

Źródło: Netflix

Czytaj także